Stříbro v kategorii PROFESIONÁL. Džem oceněný nejpovolanějšími mistry a marmeládovými odborníky z Asociace kuchařů a cukrářů ČR a řady dalších expertů v gastronomii.
Ostřejší chuť rybízu, sytá vůně badyánu, skořice a hřebíčku, vyladěná Merlotem s přívlastkem pozdní sběr - skvělá kombinace ke zrajícím sýrům nebo ke grilovanému masíčku či jako terč k poctivé svíčkové.
Nechali jsme vyniknout síle a velikosti bobulek naší zahrádky, nepasírovali jsme, jen jsme rybíz lehce macerovali v koření a víně, aby se chutě a aroma všech ingrediencí dokonale propojily a splynuly v jeden velký gastronomický požitek.
Složení: červený rybíz, cukr, červené víno Merlot (10 %), želírující složka: citrusový pektin, čerstvá citronová šťáva, koření: skořice, badyán, hřebíček.
Produkt může obsahovat zbytky koření.
Ve 100 g hotového výrobku je obsaženo 45 g přírodních sladidel včetně cukrů z ovoce a vína. Pro výrobu 100 g džemu bylo použito 130 g čerstvého rybízu.