O nás, naší marmeládě a našem Pošumaví

Jarka v říši marmelády

Více než čtyřicet let je jejím domovem Střední Pošumaví. Žije v malebné oblasti Želivského vrchu, kde v roce 2003 společně se svým mužem zakoupili zchátralou budovu místní bývalé školy a začali ji přetvářet v objekt sloužící k účelům rekreace. Navzdory mnoha překážkám se oběma podařilo v malé vesničce vytvořit zázemí cestovatelům toužících po oáze klidu a ticha daleko od ruchu velkoměst a centrální části Šumavy.


Lásku a nadšení k marmeládovému tvoření v ní probudily dvě důležité ženy jejího života - babička a maminka. Obě svědomitě pečovaly o ovocné zahrady a dbaly na zaplněnou spíž plnou domácích produktů v bio kvalitě.

Marmelády vonící po slunci a šumavském venkově

"Vaření marmelád je jemná alchymie, v níž se mísí esence vášně, kreativity, dobrodružství, odvahy a toho nejlepšího ovoce pod sluncem."

Z každé skleničky je cítit poctivá řemeslná práce, úcta k tradici a nadšení pro tvorbu. Také sluncem zalité zahrady plné láskyplně pěstovaného ovoce.

Citrusové marmelády a džemy z lokálních plodů obsahují vysoký podíl ovoce s minimem přidaného cukru. Jsou označeny jako speciální nebo se sníženým obsahem sladidel (20 - 35 %).

Nabídka je vždy sezónní. Produkty jsou čerstvě navařené se svěží barvou a sytou chutí ovoce, lahodící oku i jazyku.

Originální, na přání a z příběhu. To jsou naše Svatební marmelády připravované na zakázku.

A náš vzkaz pro všechny tvůrce zavařenin:

Pozvěte k vaření marmelády představivost a inovaci. Poznáte, jak zábavná činnost to může být.

Marmelády s lokálním i mezinárodním oceněním

Na svém kontě mají marmelády a džemy více než 50 významných ocenění za 
  • vysokou kvalitu zpracování, 
  • sytou chuť a vůni ovoce,
  • nápaditost a originalitu receptur,
  • a jedinečný vztah k regionu.


Z největší světové marmeládové soutěže pořádané každoročně v Anglii si opakovaně přivážejí zlato, stříbro, bronz a certifikáty s doporučením.


Marmelády a džemy, které mají duši a srdce

Koncept marmeládové produkce je postaven na základech individuálního přístupu, personalizaci jednotlivých výrobků a exkluzivitě produkce realizované "na míru a přání klienta". Jinakost a odlišnost spočívá v zaměření se na originalitu, jedinečnost a osobním vztahu k zákazníkovi.

Vizí projektu je předávat zákazníkům kvalitní marmelády a džemy z čerstvých surovin zpracované šetrnou metodou se zachováním pravosti ovocných chutí a vůní s úctou a respektem k tradicím a poctivému řemeslu.

Všechny produkty jsou vyráběny z čerstvého ovoce, prvotřídní kvality a tradiční rukodělnou prací. Najdete v nich ryzí přírodu, převážně tu Pošumavskou. Nechybí mezi nimi ani skvosty citrusové, připravované z plodů bez chemického ošetření z ekofarem italských a španělských. 

Slazené jsou bílým cukrem, který je chuti neutrální a dává vyniknout přirozené chuti a vůni ovoce. Některé edice jsou medové. Z našeho prvotřídního (a zlatem oceněného) medu vonícího lučním kvítím a lesem z Želivského vrchu.

Želírující složkou je čistý citrusový pektin. Bez chemických konzervantů, barviv, aromat, lepku a laktózy. Nemění chuť použitého ovoce a výrobkům dodává ideální konzistenci. Vyráběný je ze sušených citrusových výlisků.

Žádná kyselina citronová! Pouze a jen čerstvá citronová šťáva. Ručně vymačkaná, cezená přes jemné sítko a přidaná v přiměřeném množství tak, aby skvěle vyladila chuť výrobku a podpořila přirozenou barvu ovoce.

Skleničky? Jednoznačně myREXky nebo WECKovky. Kvalitní produkt si zaslouží prvotřídní balení. Robustní sklo, originální tvary a víčka výsostně zlatá. Cena každého balení odráží i cenu dané skleničky. Pokud si ji nechcete uchovat doma pro vlastní potřebu, můžete ji k nám přinést zpátky. Dostanete slevu na další nákup.

Džemy a marmelády si můžete odnést v baleních od miniaturních 40 gramovek až po gigantické 1000 gramové.

Odkud pochází šťavnaté ovoce ukryté v našich produktech?

  • Borůvky a divoké ostružiny pocházejí ze strmých svahů Šumavy, ručně sbírány a ihned zpracovávány 
  • Meruňky považuji za moravské zlato a jezdím si pro ně do oblasti Velkých Pavlovic 
  • Citrusy si nechávám dovážet z oblasti Kalábrie a spolu s nimi i tradiční italský likér zvaný Lemoncello nebo využívám obchodu se smyslem pro spravedlnost FAIRTRADE®  
  • Jahody dozrávají na rozsáhlých plantáží v Pošumaví, ručně sbírané a šetrně zpracované  
  • Maliny, ostružiny, angrešt a rybíz jsou vlastní produkce z jiho-západního svahu zahrady, kam svítí sluníčko téměř celý den
  • Třešně, švestky, jablíčka a hrušky mají domov v našem vlastním sadu 
  • Bezinky a šípky rostou podél lesa pod Želivským vrchem