Veselý džem tentokrát v edici jablíčka s pomerančovým likérem

Za hustého vydatného sněžení za okny a v teple provoněné kuchyně, za doprovodu meditační hudby s hlasy lesa, přišla na svět... letošní první vařená várka džemů. Edice Veselého džemu se rozrostla o nový přírůstek, tentokrát se oblíbené jablíčko spojilo s pomerančovým likérem. Použila jsem sortu Jonagold, která původně vznikla křížením dvou odrůd a to sladkého Golden Delicius a ostrého Jonathanu. Tahle jablíčka zimního typu jsou báječně šťavnatá a křupavá s přirozenou ostrostí a medovou nasládlostí. Když pobublávají v kastrolu, vůně z nich se linoucí jde skoro až do hruškových tónů.

Pomerančový likér dodává džemu pikantní ráz. Francouzská likérka s bohatou historickou tradicí sahající až do roku 1849 přišla na trh se vskutku obrovským trhákem. Její čtyřiceti procentní destilát z pomerančů dovážených z prosluněných plantáží Španělska je nenahraditelný. Dokonale se kombinuje s jakýmkoliv ovocem. Samozřejmě je velmi lahodný v koktejlech připravovaných pro výjimečné příležitosti, já ho však vychvaluji a povznáším do výšin nebeských pro jeho ušlechtilost především ve své marmeládové dílně.

K mání je od dnešního dne, kdy byl čerstvě navařen a zavařen ve skleničkách Laura i luxusních WECKovkách. Každému jak je libo. 

Do skladu k objednávce postupujte, prosím, tudy >> 

Co se o džemu šušká? První odvážlivci, kteří ochutnali, píší...

Prostě a jednoduše. Zasáhla jsi mě balíčkem i vynikající marmoškou. Zásah byl přesný, ale zase jsem to z vesela přijal, každým soustem. Ta 40citka na etiketě se hodila k náladě na stroji! Jemně tam na pozadí, za těmi jablíčky, ten pomeranč je. Vzadu jako paměť na horké slunce. Fakt je výborná, ale jemná natolik, že když ji někdo schlamstne, nic nepozná. A kdo bude chtít poznat cestu ovoce, objeví. Šumavu zalitou divokou Afrikou.

Míla Chlan


Žádné rozvařené mixované ovoce, ale pěkné šťavnaté a křupavé kousky jablek ochucené pomerančovým likérem. Dezert připravený jíst jen tak na lžičku. Když jsme skleničku otevřeli, krásně voněla jako čerstvá jablíčka.

Patricie Dolanská