Prázdniny 2022: čerstvě sklizeno do marmelád a dovolená

Sklizeň drobného ovoce je v plném proudu. A z keříčků míří rovnou do skleniček. Postupně pro vás doplníme v podobě džemů a marmelád vše, co v našich zahradách pod šumavským sluníčkem dozrává.
Aktuálně připravujeme džem z černého rybízu a vanilky Tahitian. Ručně pasírovaný, lehce roztíratelný, příjemně kyselý s troškou přidaného cukru a lehce kořeněný pravou tahitskou vanilkou. A korunovaný zlatou hvězdou gastronomickým oskarem.
Postupně dozrál i angrešt obou barev - růžový i bílý. Letos jsme připravili džem z nepasírovaných bobulek, jen lehce stlačených během varu, aby šťáva a dužina uvolnily své chutě a aroma. K mání je pod odkazem níže >>

Meruňkový džem je opět doplněný. V našem obchůdku i v železnorudské kavárně CrossCafe Klostermann, kde mimo skvělé kávy a dokonalých dezertů pořídíte i řadu našich produktů. Rozhodně tam nechybí naše bestsellery: pomerančová marmeláda a džem z lesních borůvek.

Úplná novinka letošního léta je navařená z úrody červeného rybízu, ke kterému jsme přidali plátky růží. Džem je hladké, vláčné konzistence díky ručně pasírovaným plodům, s patrnými květy, co pohladí po mlsném jazýčku.

Džem z červeného rybízu s květy růží z naší zahrádky pořídíte pod odkazem níže >>
PRÁZDNINOVÁ DOVOLENÁ: v termínu od 4. července do 6. července nás zastihnete pouze telefonicky. Osobně pak v průběhu celých prázdnin. Vždy nám předem zavolejte. Buď jsme na zahradách a sklízíme ovoce nebo jej dále zpracováváme v naší marmeládové kuchyni. Děkujeme za pochopení a přejeme všem sladké léto.
