Džemy s chutí a vůní šípků

Sběr šípků považujeme za relaxaci. Vydatná procházka na čerstvém vzduchu, podzimní sluníčko nás hřeje do tváří, nad hlavou hvízdá káně, co trpělivě shora vyhlíží svou kořist a v keřích podél cesty hraje ptačí orchestr - to vše přispívá k radosti, pohodě těla, mysli i duše a vytváří atmésféru pozemského ráje.
Poslední zářijové dny, prosluněné od časného rána do pozdního odpoledne, trávíme venku. Buď na zahradě, česáním jablíček a hrušek a stále ještě sběrem malin a ostružin, anebo na úpatí kopce Želivu, kam si do bezprašného koutku přírody chodíme pro šípky. Syté barvou i chutí. Sušíme na čaj i pasírujeme k ovoci.
Oranžový klenot, plný vitamínů C, jsme přidali k vašim oblíbeným pomerančům a letošní rok přidali i do čerstvě natrhaných jablíček. Oba druhy džemů jsou již plně naskladněny a připraveny vydat se na cestu do svých nových domovů, k povznesení nedělní snídaně, nebo k tajnému mlsání, jen tak na lžičku.
Oba druhy jsou plné ovoce, husté a krémové, s minimem přidaného cukru. Vyladěné kapkou čerstvé citronové šťávy, vybavené pravou vanilkou Tahitian a lehce zahuštěné přírodním citrusovým pektinem. Nic víc, nic míň.
Džem z jablíček a šípků je k nahlédnutí zde >>

A k pomerančům se šípky se dostanete rovnou tudy >>
