Citrusy ve sladkých skleničkách. Jak je mám nejraději já?

Citrusy v podobě marmelád začínají pomalu a jistě pronikat do domácností a stávají se neoddělitelnou součástí (nejen) snídaňových jídelníčků. I přes jejich nezvyklou, mnohdy lehce nahořklou chuť, kterou jim propůjčuje jejich kůra, bývají vyhledávanou pochoutkou zejména ke zrajícím sýrům nebo grilovaným masíčkům.

Setkala jsem se s celou řadou variant a různých příprav citrusových marmelád. Od skleniček zcela bez kůry až po několika druhové sladěné chutě s kůrou tenkou jako vlasové nudle nebo naopak 

 

A jak a s čím máte citrusové marmelády nejraději Vy?" Nejčastější dotaz, který slýchávám téměř denně. 

Znám mnoho lidiček, co citrusům zpracovaných do marmelád a džemů vášnivě holdují, ale také mnoho těch, co jim na chuť z nějakého absolutně nevysvětlitelného důvodu nemohou zkrátka přijít.

Jak může někdo něco tak kyselého, hořkého a navíc ještě s kůrou zavařeného, vůbec pozřít?