Angrešt dvou barev v lahodném džemu se sníženým obsahem cukrů je opět čerstvě navařený

22.07.2021

Každý den pro vás pilně trháme šumavským sluníčkem vyzrálé ovoce a připravujeme z něj lahodné džemy a kombinace nových chutí a vůní. Včera trhaný angrešt a z něj navařený džem je opět po roce naskladněný. Všem, co jej máte předem rezervovaný, posíláme zprávičky mejlíkem. 

Oba druhy angreštu jsme spojili dohromady, propasírovali do husté konzistence a lehounce dosladili cukrem. Nechali jsme vyniknout typické angreštové chuti, nakyslé s jemným dozvukem přirozené sladkosti. Báječně doplňuje tvarohové dezerty, skvěle chutná v bílém jogurtu, na krajíčku křupavého chleba nebo jen tak na lžičku. 

K angreštovému džemu jsme přidali i osvěžující džem z rebarbory, do kterého jsme přidali pár lístků čerstvě natrhané máty peprné. A dobrota je na světě. Typická kyselá chuť rebarbory je zjemněna zelenou bylinkou a společně tak vytváří kombinaci vskutku lahodnou.

Oba džemy obsahují minimum přidaného cukru a maximum ovocného zážitku. A oba dva jsou pouze do vyprodání zásob.

Rebarbora s mátou je pro letošní sezónu vyprodaná. Na džem se můžete opět těšit od poloviny května následujícího roku, kdy nám opět čerstvě vyraší na záhoncích společně s prvními svěžími lístky máty.